Har du frågor eller behöver du hjälp

med våra produkter, skriv då till vår supportmedarbetare

Morten via knappen nedan.

Regular price: 429.0000 SEK 429

Microsoft Windows 8.1 Pro

Windows 8 lanserades i oktober 2012 och var det första operativsystemet som Microsoft utvecklade som siktade på att ge samma användarupplevelse på stationär dator, bärbar dator och i mobiltelefoner (via Windows Phone 8). Även om användargränssnittet inte ser ut att skilja sig från Windows 7 finns en hel del ändringar, såsom avlägsnandet av Aero-transparens och de rundade hörnen, liksom implementeringen av ribbon-styledesignen i Windows Stigfinnare.

En av de största ändringarna gäller Startskärmen, som fullständigt ersätter Startmenyn, eftersom det nu kan skapas åtkomst till de installerade applikationerna genom användningen av de dedikerade flikarna. Designen kallas också Modern UI (User Interface), från början kallad Metro UI, och innehåller även en så kallad Charms Bar, som visar ett lodrätt verktygsfält på höger sida av skärmen och som ger användaren möjlighet att dela data, öppna Kontrollpanelen och använda olika typer av hjälpprogram.

Utöver den traditionella metoden att ladda ner och installera program kan Windows 8-användaren även utnyttja Windows Store, en app-butik online med alla typer av applikationer kompatibla med Windows 8. Windows Store fungerar på liknande sätt som andra mobila marknadsplatser – när användaren utnyttjar den här online-plattformen är det inte längre nödvändigt att ladda ner appen först, eftersom den installeras automatiskt.

En annan nyhet i Windows 8 är den snabba uppstartstiden, baserat på en teknologi som kallas UEFI (Unified Extensible Firmware Interface) och som bara kan aktiveras på datorn med kompatibel hårdvara. UEFI är från början tänkt som en ersättning av den gamla, permanenta BIOS-systemhanteraren och hjälper datorn att starta upp snabbare än tidigare.


Specifikationer

- Produktbeskrivning: Microsoft Windows 8.1 Pro
- Produkttyp: Elektronisk Software Download (ESD)
- Licensomfattning: 1 PC
- Version: OEM
- Licensperiod: Obegränsad livslängd
- Språk: Svenska (Kontakta oss gärna om du vill ha ett annat språk)


Systemkrav

Minsta systemkrav:

- 1 GHz processor
- 2 GB RAM-minne
- 20 GB hårddiskutrymme
Levereras via e-post
429,00 SEK Inkl. moms 25%
Teknisk information

Produkten levereras elektroniskt. Du kommer att få ett e-postmeddelande med en länk till installationsfilen samt en licensnyckel för att aktivera mjukvaran. Vi har en längsta leveranstid på 24 timmar på vardagar, dock ej helger och röda dagar. Inga fraktkostnader tillkommer.

Språk: Svenska

Tillverkare: Microsoft

Typ av licens: 1 PC

Licensperiod: Obegränsad livslängd