Har du frågor eller behöver du hjälp

med våra produkter, skriv då till vår supportmedarbetare

Morten via knappen nedan.

Regular price: 409.0000 SEK 409 In stock! Order now!

Norton Security Premium - 10 enheter + 25 GB Backup

Norton Security låter dig administrera skydd för alla dina Windows-, Mac-, iOS- och Android-datorer/enheter för upp till 10 enheter och med 25 GB lagringsutrymme online – med andra ord kan du även installera Norton Security på din iPhone och iPad.

I de här lilla översikten fokuserar vi på Norton Securitys förmåga att skydda Windows-enheter. Mac-versionen omfattar de flesta av samma funktioner, även om den saknar föräldrakontroll och kodordstyrning.


Introduktion till gränssnittet

Produktens huvudskärm domineras av fem stora menyer som har rubrikerna Säkerhet, Identitet, Backup och Prestanda - samt knappen Mer Norton. Om du t. ex. väljer Backup och klickar på den gröna pilen på höger sida ser du fyra nya underrubriker, nämligen Kör Backup, Återställ filer, Ställ in Backup samt Mer lagringsutrymme. Samma princip gäller de övriga menyerna. Det är en bra förbättring jämfört med tidigare versionen då översikten blir enklare och gör det smidigare för användaren att öppna de olika funktionerna.


Förbättringar och oberoende tester

Jämfört med tidigare versionen av Norton, så har den här versionen fått en mängd säkerhetsförbättringar som tar hand om aktuella risker och onlinehot som blir vanligare idag. Bland dessa finns en snabbklassificering av malware vid användning av gruppstickprov, automatiserade falldefinitioner, realtidskoll i molnet av alla genomsökta filer och en ny teknologi för beteendesignatur. Även utan de här tillsatserna uppnår tidigare versioner av Norton ett bra resultat hos oberoende laboratorier som ICSA Labs och West Coast Labs (testar inte Symantecs produktserie för privatanvändare men båda certifierar Symantecs antivirusteknologi för spårning och borttagning av malware).

I en rapport från AV-Test.org uppnådde Symantec perfekt poäng (tillsammans med Bitdefender, Kaspersky och McAfee). Detta testlaboratorium publicerar även en årlig rapport om hur bra antiviruslösningar klarar sig i malware-stickprov, som de är utvecklade för att spåra. Norton spårade upp och neutraliserade alla stickprov men missade några poäng för att efterlämna icke körbara spår.

Symantec deltar inte i testerna hos AV-Comparatives på grund av en tvist kring giltigheten i ett visst test. Vid det hårda verklighetstrogna testet som utfördes av Dennis Technology Labs uppnådde Norton AAA, toppoängen, vilket även Kaspersky och ESET gjorde.


Virusskanning med mera

Själva Norton Insight-genomsökningen av din dator kontrollerar installerade program på din dator och anger vilka som är tillförlitliga, bra, oprövade eller ringa. För respektive fil rapporterar den även utbredningen bland Norton Community-användare, och klarlägger huruvida programmets resursförbrukning är låg, rimlig eller hög.

En annan sökning skapar en diagnostisk rapport som uppmärksammar dig på problem gällande ditt system. Genomsökningen samlar också in detaljerad information om din hårdvara, mjukvara, nätverksanslutning m.m. Den här rapporten kan vara bra om du behöver kontakta teknisk support.


Skydd mot falska hemsidor

När du använder dig av sökmotorer som t. ex. Google för att söka på nätet kan Norton Security även hjälpa till där. Utöver att styra bort dig från falska och phishing-aktiga hemsidor visar Norton Security små ikoner som redovisar säkerhetsnivån på de sökresultat som visas i den aktuella sökmotorn - det är Norton Safe Search-modulen som är aktiv. Om de små ikonerna inte är gröna framför ett sökresultat bör du självklart inte besöka den hemsidan - det kan vara förknippat med risker. Liksom McAfee SiteAdvisor erbjuder Norton en fullständig rapport om varför hemsidan fått den värderingen som visas.


Skyddar din inkorg mot spam

Norton filtrerar bort spam från ditt e-postkonto och din e-postklient och kan integreras problemfritt med Microsoft Outlook. Om du använder en annan e-postklient kan du ganska enkelt definiera en meddelanderegel för att omdirigera spam till en egen mapp. Om ett viktigt meddelande kastas som spam kan du få problem. Norton kasserar dock inte ett enda viktigt meddelande, personligt eller sekundärt. Det är en bra början! Lite spam slapp igenom filtret men i uppstartsfasen ska det beteendebaserade spamfiltret få en chans att vänja sig vid den typ av spam en specifik mottagare utsätts för.


Intelligent brandvägg 24/7

Norton Securitys brandvägg är en smart och ljudlös brandvägg med bra skydd. Till att börja med hemlighåller den alla systemportar och kunde enligt AV-Test.org stå emot alla internetbaserade angrepp. Detta är viktigt men det är bara grunden då den inbyggda brandväggen i Microsoft Windows i princip kan göra samma sak - dock inte med samma framgång.

Men som brandvägg kontrollerer den även på vilket sätt program har tillåtelse att använda nätverket och internetanslutningen. Den konfigurerar tillåtelse för kända, pålitliga program som är identifierade i den omfattande Norton Insight-databasen. Naturligtvis blockerar den ökända och skadliga program så snart de upptäcks. När den möter ett okänt program övervakar den aktiviteten och griper in för att blockera skadliga beteenden innan något går galet.


Norton Identity Safe

Nortons Identity Safe för hantering av användarnamn och lösenord har ett enkelt utseende och några färre inställningar med hänsyn till funktionerna. Du kan nu lägga till kommentarer till säkerhetskopierade kreditkort och andra ämnen för att påminna dig själv om kreditgränser osv. Och CVV-koden på kortets baksida sparas inte - av säkerhetsskäl.

Identity Safe gör det möjligt att importera och spara lösenord som sparas säkert i din webbläsare. Modulen synkroniserar lösenord genom ditt Norton-konto, så att de finns tillgängliga på alla dina datorer och enheter. Ett särskilt huvudlösenord, annat än ditt Norton-kontolösenord, behövs.


Föräldrakontroll

Föräldrakontroll är inte inkluderad i den här produkten. Den ingår emellertid i Symantec Norton Family-tjänsten. Du loggar in på ditt Norton-konto för att konfigurera och styra föräldrakontrollmodulen. De regler och inställningar som du definierar hanteras av en liten lokal klient på respektive dator eller enhet.

För att komma igång skapar du en profil för respektive barn, med namn, kön och födelsedatum - baserat på födelsedatum förkonfiguerar Norton inställningen av innehållsfilter. Du ska också komplettera profilen med barnets Windows-användarkonto och Android-enhet. Naturligtvis är det nödvändigt att klienten installeras på varje enhet som ska skyddas.

Norton kan blockera åtkomst till hemsidor som stämmer med eller matchar någon av de 47 speciella kategorierna. För äldre barn kan du välja att ge en varning men tillåta åtkomst, eller justera åtkomsten till opassande hemsidor. Observera dock att Norton inte hanterar HTTPS-sajter. Ett smart barn kan kringgå innehållsfiltret genom att använda en säker, anonymiserande proxy.


Stöd av olika enheter

Att installera Norton Security på en ny enhet är otroligt enkelt. Du loggar in på ditt Norton-konto och laddar ner det antingen till det system du för tillfället använder, eller skickar en länk via e-post för att skydda enheten. I båda fallen behöver du inte läsa in din licensnyckel igen på den nya enheten..

Via ditt Norton-konto online har du en överblick över alla dina skyddade datorer och enheter, och kan se vilka tjänster som finns installerat på respektive dator/enhet. Via den här översikten kan du installera ytterligare tjänster, såsom Norton Family, se antalet licenser du har och köpa fler licenser om det är nödvändigt. Om en brandvägg avaktiveras, eller något annat går fel med konfigurationen på en enhet kan du klicka på en nyckel för att åtgärda problemet via en typ av fjärrstyrning.

Du har också tillgång till ett imponerande utbud av antistöldfunktioner till dina Android-enheter. Du kan låsa dessa enheter och visa ett ”den har hittats”-meddelande på den låsta skärmen. Så snart den är låst skickar enheten var femte minut automatiskt ett meddelande om var den befinner sig och tar i hemlighet en ”skvallerbild” var tionde minut. Du kan även manuellt kontrollera var den finns geografiskt, eller ta ett foto av användaren. Om du misstänker att du bara glömt enheten kan du starta ett hörbart larm. Om du är säker på att du inte kommer att få tillbaka enheten kan du makulera alla personliga uppgifter. Du kan även valfritt aktivera regler för anti-stöld och skicka speciella koder via textmeddelanden.


Lokal- och online-säkerhetsuppdatering

Norton Backup är en komplett lösning för säkerhetskopiering. Om du accepterar standardinställningarna säkerhetskopierar den bilder, musik, dokument, internetfavoriter och utvalda mappar till ett säkert lagringsutrymme online, och den gör det automatiskt när ditt system är inaktivt. Du får hela 25 GB lagringsutrymme som du delar mellan dina enheter.

Backup-systemet är helt konfigurerbart. För att starta en ny backup-uppgift för säkerhetskopiering ska du först begränsa vad som ska säkerhetskopieras. Du kan välja fördefinierade filtyper och välja speciella filer och mappar. Sedan väljer du var det säkerhetskopierade materialet ska lagras, antingen online eller på en lokal disk, på en nätverksplats eller på optisk media. Till sist väljer du en plan för säkerhetskopieringen. Tänk på att säkerhetskopiering till flyttbart media inte kan göras automatiskt i bakgrunden.


Prestandaoptimering

Norton Security innehåller ett antal funktioner som siktar på att förbättra din dator eller enhetens prestanda. Filrensningsmodulen avlägsnar snabbt tillfälliga filer som använts av Microsoft Windows och Internet Explorer. En modul för hantering av uppstarten rapporterar om alla program som körs vid uppstart, innefattande den allmänna användningen och förbrukningen av systemresurser. Du kan alltid avaktivera respektive element i uppstarten eller ställa in den på att starta efter en paus och med fördröjning, så att du optimerar tiden det tar att starta upp datorn.

Om Norton Security spårar en process som förbrukar en orimlig mängs systemresurser visar den ett meddelande så att du vet vad som sker.

Norton har hela tiden en realtidsgraf över egen CPU-förbrukning och över resten av systemet. En annan graf visar händelser på en tidslinje med malware-spårning, snabbskanner och prestandavarningar. Modulen Optimera disk är lämplig för att köra grundlig optimering av hårddisken för att defragmentera data och förbättra läs-/skrivhastigheten av data.


Om ditt abonnemang

Vi vill uppmärksamma dig på att vid förnyelse av produkten förfaller resterande tid på ditt nuvarande abonnemang. Därför ska du vänta med att aktivera din nya licens innan utgångsdatum. Vi vill även uppmärksamma dig på att säkerhetskopieringsdelen inte fungerar på Mac OS och iOS. Det är endast Stöldskyddet du får på dina iOS-enheter. Vi uppmanar att INTE köpa produkten om den endast ska användas på iOS.


Specifikationer

- Produktbeskrivning: Norton Security Premium
- Produkttyp: Elektronisk Software Download
- Operativsystem: Windows, Mac, Android, iOS
- Språk: Svenska och andra språk finns tillgängliga vid installationen


Systemkrav

Minsta systemkrav: Windows 7, Windows 8, Windows 10

- Intel eller AMD Athlon processor
- 256 MB RAM-minne
- 1,5 GB hårddiskutrymme

Mac: Den nuvarande och de föregående två versionerna av Mac OS X

- Intel processor processor
- 2 GB RAM-minne
- 300 MB hårddiskutrymme

- Android 2.3 eller senare
- iOS 7.0 eller senare
Levereras via e-post
409,00 SEK Inkl. moms 25%

* Obligatoriska fält

409,00 SEK Inkl. moms 25%
Antal:
Lägg till jämförelse
Teknisk information

Produkten levereras elektroniskt. Du kommer att få ett e-postmeddelande med en länk till installationsfilen samt en licensnyckel för att aktivera mjukvaran. Vi har en längsta leveranstid på 24 timmar på vardagar, dock ej helger och röda dagar. Inga fraktkostnader tillkommer.

Språk: Svenska, Engelska

Tillverkare: Norton

Typ av licens: 10 enheter

Licensperiod: 12

Plattform: Windows, Mac, iOS, Android