Har Macintosh-datorer behov av antivirusskydd? Många datoranvändare har använt Macintosh i åratal utan att ha blivit utsatta för några former av malware- eller virusinfektioner. Men malware som utvecklats för Macintosh existerar och även om de inte är lika utbredda som Windows-malware har de blivit mer utbredda under de senare åren.

Å ena sidan vill du skydda din Mac. Å andra sidan vill du inte överdriva det och inte bli lurad av de mer färggranna antivirusprogrammen som lovar guld och gröna skogar men som ofta använder ett medelmåttigt skydd och snarare är en pengamaskin med snygg design.

Här på e-Gear.dk har vi endast valt att rekommendera antivirusprogram för Macintosh som antingen visat särskilt bra resultat i undersökningar hos oberoende testlaboratorier såsom AV-Comparatives och AV-TEST, eller som utmärkt sig genom att använda ett skydd av Macintosh-datorn som är riktigt bra. Så om du är på jakt efter antivirus till din Macintosh-dator rekommenderar vi dig att läsa mer här:

Även om listan över virus och andra malware inriktade mot Macintosh-operativsystemet OS X är kort, så utgör Windows- och även Linux-malware också ett hot mot din Mac. Dessa avskyvärda malware-hot kan klarar inte alltid av att köras på din Mac men de gör inte heller något bra när de tar upp plats. Avancerade malware kan dessutom ibland använda din Mac som en infektionsväg till Windows- eller Linux-datorer, och smyga sig in via ett e-postmeddelande eller från ett USB-minne.

För att bekämpa de här elaka och ondsinta programmen, söker de rekommenderade antivirusprogrammen för Macintosh efter Windows- och Linux-malware för att hålla din dator ren. Det bästa av allt är att oberoende laboratorier som AV-Test Institute och AV-Comparatives har bekräftat att antivirus till Macintosh verkligen fungerar.

Malware på din Mac är en sak men internet döljer många fler hot. Du kan bli angripen av ett webbläsarbaserat angrepp eller av en phishing-hemsida som lurar av dig personliga uppgifter. Du har användning för extra skydd när du är online. De rekommenderade Mac-antivirusprogrammen ser till att din internetaktivitet skyddas genom att söka igenom din datatrafik, skapar brandväggsskydd eller innehåller en URL-rådgivare som utvärderar URL-adressen i din sökning efter hemsidor i sökresultaten och som upplyser dig om vilka som är säkra att klicka in på.

Brandväggar går lite djupare än ett typiskt skydd genom att kontrollera strömmen av datatrafik till och från din dator. Brandväggar är ovanliga funktioner bland en del av de vanligaste antiviruslösningarna, eftersom OS X har en inbyggd brandvägg – dock ingår en brandvägg i de antivirusprogram till Macintosh som vi rekommenderar.

 

e-Gear.se rekommenderar

Norton Security