Microsoft har lanserat en hemsida varifrån du kan ladda ner de nyaste Windows 10 ISO-filer eller Disc Image filer. Alla filerna är uppdaterade med Windows 10 Anniversary Update.

Du använder dessa Windows 10 ISO-filer till den nya installationen, ominstallation och uppgradering. När du har laddat ner ISO-filen, kan du använda den för att skapa ditt eget installationsmedia med antingen ett USB-minne eller en tom DVD-media.

Innan du börjar nedladdningen bör du göra följande:

 

- Först och främst bör du säkerhetskopiera dina viktiga data till en extern hårddisk innan du fortsätter med uppgraderingen.

 

- Försäkra dig om att du är redo med Windows login lösenordet.

 

- Var säker på att du har en lämplig Internetanslutning.

 

- Att det finns tillräckligt med lagringsutrymme på din lagringsenhet eller hårddisk.

 

- Att du har en tom USB eller DVD med minst 4 GB utrymme.

 

- Kontrollera att din dator har en 32-bit eller 64-bit processor.

 

- Kontrollera att det språk du för närvarande använder och försäkra dig om att du laddar ner ISO-filen på samma språk.

 

- Kontrollera vilken version av Windows som du använder och ladda ner samma version. Du kommer att kunna välja från en rullgardinsmeny.

 

 

De versioner av Windows 10 som för närvarande erbjuds är Windows 10, Windows 10 och Windows 10 N Single Language. Användare med volymlicenser, TechNet och MSDN-prenumeranter, Academicia och Windows Insider kan klicka på "More download" för att besöka de lämpliga undersidorna med länkar.

När du är färdig med dessa detaljer, besök denna länken: https://www.microsoft.com/sv-se/software-download/windows10/ och välj den version av Windows 10 du önskar att ladda ner ISO-filen till – klicka sedan på Bekräfta för att börja nedladdningen.

Du kommer att bli ombedd att välja upplaga, språk, 32-bit eller 64-bit innan hämtningen påbörjas. De länkar som skapas när du laddar ner gäller i 24 timmar.