Så här installerar du Adobe Lightroom.

Denna installationsguide gäller installationen av Adobe Lightroom för Windows.

Vill du flytta programmet till en ny dator så måste du först logga ut från den nuvarande datorn innan du installerar det på en ny dator, se länken nedan.Så här flyttar du Adobe Photoshop Lightroom till en ny dator

1. Börja med att klicka på download-länken som finns i e-mailbekräftelsen, för att hämta installationsfilen till ditt ”Adobe Photoshop Lightroom” program.

När du klickar på länken skickas du vidare till Adobes officiella nerladdning sida där du kan hämta det Adobe program du har köpt. På sidan hittar du både den nuvarande versionen, men även tidigare utgåvor kan hämtas från deras sida.

Klicka på ”Download” i Windows fliken under ”Adobe Photoshop Lightroom

I denna installationsguide visar vi dig hur du laddar ner, installerar och aktiverar din utgåva av ”Adobe Photoshop Lightroom”. Det enda du behöver är licensen/serienumret som finns i det bekräftelsemail du fick från oss.

2. Använder du Microsoft Internet Explorer eller Edge, så kan du köra installationsprogrammet så fort det är hämtat genom att klicka på ”Kör”. Använder du en annan webbläsare så ska du ladda ner installationsfilen som vanligt och köra den från din dator genom att dubbelklicka på filen.
3. Installationsprogrammet börjar med att samla installationsfilerna i en tillfällig mapp på skrivbordet som kan tas bort efter installationen är klar.

Du har också möjlighet att flytta på mappen genom att klicka på den och flytta till önskad plats på din dator.
Klick på ”Nästa” för att börja samlingen av installationsfilerna.
4. Vänta medan installationsfilerna samlas på den valda platsen.
5. När samlingsprocessen är klar så får du ett meddelande om att de hämtade filerna är samlade på den valda platsen. Kryssa i rutan för texten ”Starta Adobe Photoshop Lightroom Installer” och klicka därefter på ”Slutför” för att börja installationen av "Adobe Photoshop Lightroom".
6. Det kan ta en liten stund medan installationen förbereds.
7. Klicka nu på ”Installera – Jag har köpt” för att börja installationen av ditt ”Adobe Photoshop LIghtroom” program.
8. Innan du kan fortsätta med installationen så måste du logga in med ditt Adobe ID. Klicka på ”Logga in” för att fortsätta.
9. Skriv in ditt användarnamn(e-mailadress) samt lösenord och klicka sedan på ”Logga in” för att fortsätta.

Har du inte ett Adobe ID kan du skapa ett genom att klicka på ”Skaffa ett Adobe ID”. Följ instruktionerna på skärmen för att skapa ditt Adobe ID och använd det därefter till att logga in till installationsprogrammet. 


10. Efter du har loggat in med ditt Adobe ID, så måste du acceptera Adobes licensavtal innan du kan fortsätta med installationen.

Läs igenom licensavtalet och klicka sedan på ”Acceptera” för att fortsätta.
11. Du ska nu ange ditt serienummer som du hittar i bekräftelse e-mailet, under rubriken "Licens". Skriv eller klistra in ditt serienummer i fältet och klicka därefter på ”Nästa”.
12. Önskar du att ändra installationsspråk eller program placering så har du möjlighet att göra det nu, innan du börjar installationen. Klicka på ”Installera” när du är redo att börja installationen av "Adobe Photoshop Lightroom".
13. Om det dyker upp ett säkerhetsfönster med texten ”Tillåter du att den här appen får göra ändringar på enheten?”, klicka på ”Ja” för att tillåta att "Adobe Photoshop Lightroom" installeras på datorn.
14. Vänta medan "Adobe Photoshop Lightroom" installeras – detta kan ta lite tid beroende på din dators hastighet.
15. Installationen av "Adobe Photoshop Lightroom" är nu klar och du ska nu klicka på ”Starta nu” för att starta programmet.
16. Du kan nu använda ditt nya "Adobe Photoshop Lightroom program", hoppas du trivs med det.
Är du i behov av hjälp så är du naturligtvis alltid välkommen att kontakta oss via e-mail på [email protected]