Många människor i samhället spenderar mycket tid framför datorn inte minst på jobbet. Det är därför viktigt att kunna lägga datorn till sidan och spendera tid på sig själv också. Vi vistas allt mer utomhus. I en värld där klimatförändringarna har blivit ett faktum betyder naturen allt mer för oss människor. På senare år har vi börjat lägga mer och mer tid på att vara utomhus till exempel i en park, i en skog, i vår trädgård och kanske, om man är så pass lyckligt lottad, även i en vacker skärgård.

För stadsbon har balkongen blivit som en hängande trädgård med blomsterlådor som skapar en lummig atmosfär mitt inne i stan. För husägaren är det friheten att kliva ut genom sin altandörr på morgonen känna morgonsolens strålar och njuta av morgonkaffet. Eller kanske samla hela familjen till mysiga grillkvällar i trädgården. Naturen betyder allt mer för oss oavsett om vi bor i en vacker skånelänga på landet, i en mysig lägenhet i staden eller kanske i en villa i en mindre ort.

Och det är just i från naturen vi får mycket av vårt bränsle i form grönsaker, frukter, bär, bönor och groddar - ja alla tänkliga typer av näringsämnen får vi från naturen. Därför anser många att vi måste vara rädda om den naturen vi har. Vi befinner oss i en tid då vi vill veta att den mat vi äter är bra för oss. Många vill gärna äta närodlad mat och vill dessutom försäkra sig att maten inte innehåller några farliga kemikalier som är dåliga för våran kropp.

På e-Gear.se rekommenderar vi att du alltid har vpn installerat på din mobiltelefon när du är ute i huset. Det ger ett extra lager av säkerhet och låter dig säkert logga in på tillgängliga nätverk när du är hemifrån.

Se vårt urval av vpn här

Naturen påverkar oss människor

Det sägs att naturen i sig själv också har en stor påverkar på vår kropp både fysiskt och psykiskt. När vi rör på oss mår vi bra. En härlig joggingrunda i en närliggande skogsdunge eller varför inte en lång promenad på den vidsträckta stranden, samtidigt som vi ser vågorna skölja in och forma våra vackra kuster - efter en lång dag på jobbet. Hälsan stärks av att vi vistas utomhus och att just hålla igång håller även sjukdomarna borta i förkylningstider, som kommer när vi går från säsong till säsong.

Humöret lever ibland sitt eget liv. Det kan vara som en bergochdalbana som går upp och ner. Det kan finnas massor av faktorer runt om oss som påverkar. Men visst kan vi själva påverka vårt humör också. Det finns de som säger att vårt humör påverkas av hur vi mår och känner oss. Genom att skapa de bästa förutsättningarna för sig själv. Kanske genom att planera tiden får man mer tid att lägga på det som verkligen betyder något för de flesta som familjen, barnen, goda vänner eller ett kärt husdjur.

En del personer värnar om friheten allra mest. Friheten att kunna göra ingenting, slappa och ta det lugnt. Glömma vardagens måsten och göromål för att kunna drömma sig bort. Drömma om att resa, åka på äventyr och får en massa nya upplevelser. Kanske beställa den där resan utomlands som man så länge har gått och tänkt på. Eller kanske bara sätta sig till rätta i soffan och bläddra i en tidning. Valmöjligheterna är många och man sätter själv sina gränser.