Den här installationsguiden gäller för följande program for Windows.

 

Adobe Premiere Elements

Adobe Photoshop Elements

 

I denna installationsguiden har vi valt Adobe Premiere Elements, därav kan det skilja sig vad gäller text och bilder om du installerar Adobe Photoshop Elements, men processen är densamma.

 

Tänker du flytta programmet till en ny dator så ska du, innan du installerar det på den nya datorn, logga ut från den nuvarande genom att följa instruktionerna i länken nedan.

 

Så här flyttar du Adobe Elements till en ny dator

1. Börja med att klicka på nerladdningslänken som finns i ditt bekräftelse e-mail. Här hämtar du installationsfilen du behöver för att ladda ner ditt Adobe Elements program.

 

När du klickar på länken skickas du vidare till Adobes officiella nerladdningssida där du kan hämta den Adobe Elements produkt som du har köpt. På sidan hittar du både den nuvarande versionen, samt tidigare versioner av programmet.

 

Klicka på ”Download” för antingen 32-bit eller 64-bit versionen – välj den version som stämmer överens med din Windows installation.

  

 

 

 

2. Om du använder Microsoft Internet Explorer eller Edge, så kan du köra installationsprogrammet så snart det är hämtat genom att klicka på ”Kör”. Använder du en annan webbläsare, ladda då ner installationsfilen som vanligt och kör den från din dator genom att dubbelklicka på filen.

  

 

 

 

3. Installationsprogrammet börjar med att packa ihop installationsfilerna i en tillfällig mapp på skrivbordet som kan tas bort efter att installationen är klar.

 

Du kan flytta mappen genom att klicka på den gula mappikonen och navigera den till önskad plats.

 

Klicka på ”Nästa” för att starta uppackningen av installationsfilerna.

  

 

 

 

4. Vänta medan installationsfilerna packas upp till den valda platsen.

 

 

 

 

5. När uppackningsprocessen är klar får du ett meddelande om att de hämtade filerna är uppackade till den valda platsen. Kryssa i vid ”Starta Adobe Premiere/Photoshop Elements” och klicka därefter på knappen ”Slutför” för att starta installationen av Adobe Elements.

 

NB: Det kan hända att du får ett pop-up meddelande efter att du har klickat på knappen ”Utför”, där installationsprogrammet upplyser dig om att det har registrerat att datorn behöver startas om och där du ombeds att starta om din dator innan du försöker att installera Adobe Elements igen.

Får du inget pop-up besked, gå då vidare till punkt 6.

I de flesta fall handlar det om ett fel och får du beskedet igen efter att du startat om datorn, rekommenderar vi att du klickar på ”Ignorera” och fortsätter med installationen.

Skulle du mot förmodan uppleva problem under installationen och behöver starta om datorn, så kan du börja installationen om igen genom att göra följande:

Öppna den tillfälliga mappen som Adobes installationsprogram har packat installationsfilerna i och dubbelklicka på filen ”Set-Up” för att börja installationen och fortsätta till punkt 6 i denna installationsguide.

  

 

 

 

6. Vänta ett ögonblick medan installationen framställs.

  

 

 

 

7. Klicka på ”Installera – Jag har köpt” för att börja installationen av ditt Adobe Elements program.

  

 

 

 

8.  Innan du fortsätter med installationen, så måste du logga in med ditt Adobe ID. Klicka på knappen ”Logga in” för att gå vidare.

  

 

 

 

9. Ange ditt användarnamn (e-mail adress) samt ditt lösenord och klicka sen på ”Logga in” för att fortsätta.  Har du inte ett Adobe ID kan du skapa ett genom att klicka på ”Skaffa ett Adobe ID”. Följ instruktionerna på skärmen för att skapa ditt Adobe ID och använd det därefter till att logga in här i installationsprogrammet.

  

 

 

 

10. När du har loggat in med ditt Adobe ID, så måste du acceptera Adobes Software licensavtal innan du kan fortsätta med installationen. Läs igenom licensavtalet och klicka därefter på knappen ”Accepterar” för att fortsätta.

 

 

 

 

11. Du ska nu ange ditt serienummer som du hittar i ditt bekräftelsemail under punkten licens. Ange din licens i fältet och klicka därefter på ”Nästa”.

  

 

 

 

12. Vill du ändra installationsspråk eller programplanering har du möjlighet att göra det nu, innan du börjar installationen. Klicka på ”Installera” när du är klar att starta installationen av Adobe Elements.

  

 

 

 

13. Dyker det upp ett säkerhetsfönster med texten ”Tillåter du att här appen gör ändringar på enheten?”, klicka på ”Ja” för att tillåta att Adobe Elements installeras på datorn.

  

 

 

 

14. Vänta medan Adobe Elements installeras – detta kan ta en stund beroende på datorns hastighet.

  

 

 

 

15. Installationen av Adobe Elements är nu klar och programmet är redo att användas. Klicka på "Stäng".

  

 

 

 

16. Lycka till med ditt nya program. 

 

 

 

 

Vid behov av hjälp är du naturligtvis välkommen att kontakta oss via e-mail på: [email protected]