Installationsguiden gäller följande Avast-produkter för Microsoft Windows:

 

Avast Pro Antivirus

Avast Internet Security

 

Vi har i den här guiden valt att utgå från "Avast Pro Antivirus".

 

NB: Har du redan ett antivirus program installerat, börja då med att avinstallera det innan du fortsätter till nästa steg i installationsguiden!

 

1.  För att hämta installationsfilen till ditt Avast säkerhetsprogram, klicka först på nerladdnings-länken som du hittar i det bekräftelse e-mail du fick från oss.

Använder du Microsoft Internet Explorer eller Edge, så har du möjlighet att köra installationsprogrammet så snart det är färdig nerladdat genom att klicka på ”Kör”.

 

Använder du en annan webbläsare så ska du ladda ner filen som normalt och öppna den från din dator genom att dubbelklicka på filen. Installationsprogrammet laddas nu ner till datorn.

  

 

 

 

2. Dyker det upp ett säkerhetsfönster med texten ”Tillåter du att den här appen får göra ändringar på enheten?”, klicka på ”Ja” för att tillåta att Avast installeras på datorn.

  

 

 

 

3. Installationsprogrammet till "Avast Pro Antivirus" eller "Avast Internet Security" startas. Vänta ett ögonblick medan installationsprogrammet hämtar de senaste uppdateringarna innan inställningarna startar.

  

 

 

 

4. Innan du fortsätter med installationen så har du möjlighet att läsa Avast licensavtal genom att klicka på länken ”Licensavtal”.

 

Webbläsaren Google Chrome installeras och är inställd som standardwebbläsaren på datorn.

 

Skulle du inte vilja detta så måste du ta bort kryssen i de två rutorna med texten ”Ja, installera också Google Chrome webbläsaren” och ”Gör Google Chrome till min standardwebbläsare” i "Anpassa".

 

Klicka på ”Installera” för att påbörja installationen.

  

 

 

 

5. Vänta medan "Avast Pro Antivirus" eller "Avast Internet Security" installeras på datorn.

  

 

 

 

6. Ditt Avast säkerhetsprogram installeras nu på din dator och det är nu dags för den sista delen av installationen.

 

Klicka på ”Fortsätt” och gå vidare till nästa punkt.

 

NB: Klicka inte på ”Jag har redan köpt denna produkten”, detta är endast för de kunder som har köpt direkt från Avast!

  

 

 

 

7. Du ges nu möjlighet för att läsa Avast integritetspolicy samt datadelning genom att klicka på ”integritetspolicy”. 

Klicka på ”Fortsätt” för att acceptera villkoren och fortsätta.

  

 

 

 

8. Du får nu möjlighet att välja om du vill skydda dina mobila enheter med gratisprogrammet Avast Free Mobile Security för Android.

 

Eftersom denna installationsguiden behandlar installationen av Avast säkerhetsprogram för Windows så har vi valt att hoppa över detta avsnitt och fortsätta med installationen av "Avast Pro Antivirus" eller "Avast Internet Security" genom att klicka på ”Nej, jag vill inte skydda min Androidmobil”.

  

 

 

 

9. Sista steget av installationen ger dig möjlighet att prova på SäkerZone-webbläsaren och vi har valt att hoppa över detta eftersom det är möjligt att komma åt den efter installationen, via genvägen på skrivbordet.

 

Klicka på ”Jag testar senare” för att slutföra installationen och starta ditt Avast säkerhetsprogram.

  

 

 

 

10. Installationen av ditt Avast säkerhetsprogram är nu slutfört och du behöver nu endast aktivera den licens du har fått i ett bekräftelse e-mail från oss.

Klicka på hjulet i högra hörnet för att komma till ”Inställningar”.

 

 

 

 

11. Klicka på ”Licens” i menyn till vänster och klicka därefter på ”Skriv in aktiveringskod”.

  

 

 

 

12. Fyll i aktiveringskoden med den licens som du hittar i det bekräftelse e-mail du fick från oss och klicka på ”Nästa”.

  

 

 

 

13. Fyll i fälten i formuläret med ditt namn, e-mail, gatuadress och stad, samt land och klicka därefter på ”Aktivera” för att aktivera programmet.

  

 

 

 

14. Ett meddelande visas och bekräftar att din produkt nu är aktiverad. Klicka på ”OK” för att stänga bekräftelsemeddelandet. 

  

 

 

 

15. Du kommer nu att navigeras tillbaka till fliken ”Licens” och här kan du se hur länge ditt skydd gäller samt vilken e-mail adress licensen är registrerad under. Klicka på ”OK” för att komma tillbaka till programmets huvudsida.

  

 

e-Gear.se rekommenderar Avast