Guiden gäller följande produkter till Microsoft Windows:

 

Heimdal Security Pro

 

NB: Tänk på att Heimdal Security Pro inte innehåller ett antivirus program, så se till att du har ett separat antivirus program installerat på datorn!

 

1.  Klicka på nerladdnings-länken som finns i det bekräftelse e-mail som du fick när du laddade ner installationsfilen till din Heimdal säkerhetsprodukt.

Använder du Microsoft Internet Explorer eller Edge, så kan du köra installationsprogrammet så fort det är nerladdat genom att klicka på ”Kör”.

Använder du en annan webbläsare så måste du först ladda ner installationsfilen som vanligt och köra den genom att dubbelklicka på filen. Installationsprogrammet hämtas nu ner till datorn.

 

 

 

 

2. Dyker det upp ett säkerhetsfönster med texten ”Tillåter att den här appan får göra ändringar på enheten?” klicka på ”Ja” för att tillåta att Heimdal installeras på datorn.

 

 

 

 

3. Installationsprogrammet för Heimdal Security Pro startar, vänligen vänta ett ögonblick medan de senaste uppdateringarna hämtas innan installationen kan börja.

  

 

 

 

4. Innan du fortsätter installationen ska du välja vilket språk du önskar att installera programmet på, i detta fall har vi valt ”English”. Därefter ska du klicka på ”Next”, vilket innebär att du också bekräftar licensavtalet.

 

 

 

 

5. Du får nu möjlighet för att bestämma vart på din dator du vill att installationsprogrammet ska förvaras, om du inte vill att det ska förvaras på den angivna platsen. Klicka på ”Next” när du har gjort ditt val.

 

 

 

 

6. Du kommer nu till själva aktiveringen av din licens och ska nu fylla i det licensnummer som finns i det bekräftelse e-mail du fått från oss, under fliken ”Licens”. Skriv din licens under ”I want to activate Heimdal PRO / CORP” och klicka sedan på ”Activate>”.

  

 

 

 

7. Du ska nu knyta din e-mailadress till din licens. Fyll i din e-mailadress och klicka på ”Activate>”.

 

 

 

 

8. Aktiveringen är nu klar och du har möjlighet för att se hur många dagar din licens gäller. Klicka sedan på ”Install” för att starta installationen av din produkt.

 

 

 

 

9. Heimdal Security Pro installeras nu på din enhet.

  

 

 

 

10. Installation av din produkt är nu klar, klicka på ”Finish”.  

 

 

 

 

11. Innan själva programmet startar får du möjlighet att konfigurera dina Heimdal-inställningar så att din produkt anpassas efter dina behov. Klicka sedan på ”Start Now”.

 

 

 

 

12. Vi hoppas du kommer att trivas med din produkt.

  

 

 

 

Om du har frågor är du naturligtvis alltid välkommen att skriva till vår kundtjänst på [email protected]