Vi kender det som Office 365 men nu har Microsoft ændret navnet til Microsoft 365. 

Microsoft 365 er blevet det mest populære kontor software sprængfyldt med forskellige brugbare moduler som finder vej til de fleste Computere på arbejdspladsen og i stor grad i hjemmet.

Vi vil nedenfor gå lidt i dybden omkring de 2 forskellige løsninger der er – Samt deres moduler.

Microsoft 365 løsningen er abonnementsbaseret og vi tilbyder den til en super skarp pris i 365 dage.

Vi tilbyder 2 versioner af Microsoft 365 – Microsoft 365 Personal og Microsoft 365 Family.

 

Microsoft 365 Personal

Du kan installera Microsoft 365 Personal på upp till 5 enheter - Det kan vara PC, surfplatta och mobiltelefon. Och enligt de olika plattformarna gäller detta; Windows, Mac (Apple), Android / iOS-enheter. Du bör dock vara medveten om att till exempel inte alla moduler ingår. Mac eller mobil.

Microsoft Personal innehåller följande moduler:
Microsoft Word
Microsoft excel
Microsoft OneNote
Microsoft powerpoint
Microsoft Outlook
Microsoft Publisher - endast PC
Microsoft Access - endast PC

1TB Cloud via OneDrive - Så det finns gott om utrymme att lagra dokument i molnet.

Samtalstid på Skype - Du har möjlighet att ringa samtal till mobil och fast telefon i upp till 60 minuter i månaden fritt.

Enligt de moduler som ingår i Office-paketet.

Microsoft Word är Microsofts populära och välkända skrivprogram. Det är möjligt att skapa nya dokument och korrigera de dokument du får. Du kan sedan exportera och konvertera till många olika filtyper, inklusive PDF. Dessutom finns det olika mallar som du kan använda för att återuppta, kalendrar eller rapportera förberedelser.

Microsoft Excel är ett smart kalkylblad. Du kan göra excelberäkningar på flera flikar samtidigt.

Det kan helt enkelt infoga formler och avancerade beräkningar och ha en bra översikt. Excel erbjuder också mallar - från budgetar till formler och beräkningar. Kort sagt kan Excel hjälpa till med den mest avancerade kalkylatorn utan problem.

Microsoft OneNote är ett program som kan hjälpa dig att göra anteckningar. Om du till exempel skriver anteckningar i OneNote och till exempel gör en surfplatta och skriver för hand, dvs ritar dina bokstäver, kan OneNote förvandla den till att skriva. Du kan exportera Word- och Excel-filer till din OneNote.

Microsoft Outlook är den mest använda e-postprogramvaran världen över. Du kan ta emot e-postmeddelanden på din PC, mobil och surfplatta eftersom Outlook kan installeras på iOS och Android. Du kan ha alla dina kontakter i Outlook med People Card. Du kan också strukturera din arbetsdag med Uppgiftsfunktionen eller lägga till möten i kalendern - På detta sätt undviker du också att glömma årsdagar.

Microsoft Publisher är en modul som kan hjälpa dig att skapa grafiska uppgifter. Det kan vara broschyrer eller annonser och banners. Även här finns det ett antal mallar du kan använda. Vidare är det möjligt att ladda ner mallar som inte har lagts till.

Microsoft Access är en välkänd modul för hantering av databaser med. Med Microsoft Access kan du enkelt hantera ditt företags databaser. Inklusive SQL-databaser.

 

Microsoft 365 Family

Har 6 användare som vardera har 5 installationer - Det vill säga att du kan installera på totalt 30 enheter. Denna lösning är perfekt för det mindre företaget där du kan ha ett administratörskonto som hanterar alla andra enheter. Detta betyder inte att administratören kan se vad som görs i de olika systemen, men administratören har möjlighet att tilldela och ta bort användare såväl som program från den enskilda enheten.

Här är dessutom 1TB Cloud associerat med var och en av de 6 användarna.

Innehåller samma moduler som Microsoft 365 Personal.

Microsoft Home innehåller följande moduler:
Microsoft Word
Microsoft excel
Microsoft OneNote
Microsoft powerpoint
Microsoft Outlook
Microsoft Publisher - endast PC
Microsoft Access - endast PC

 

Vilket paket ska jag välja och varför.

 

 

När du väljer en Microsoft 365-lösning bör du också vara medveten om att dina moduler alltid uppdateras till den senaste versionen.

Du bör välja Microsoft 365 Personal om du har mindre än 5 enheter att täcka hemma - eller så kan du ha ett litet företag som inte behöver mer än några få installationer. I detta avseende är Microsoft 365 Personal det rätta valet.

Om du å andra sidan har flera användare hemma eller har 3-5 anställda i företaget, är Microsoft 365 Family ditt val.

Du bör vara medveten om att här alla 6 användare får 1 TB i molnet via OneDrive.