Det har blivit så mycket lättare att redigera hans semesterfoton, bara ge dem den extra sparken så att de sticker ut perfekt. Ge bara färgerna ett extra litet uppsving med Adobe Photoshop Elements. Detsamma gäller Adobe Premiere Elements, det faktum att du kan spela in många olika små klipp på din mobil, ladda upp dem till din dator och sedan sätta ihop dem till en film som du kan visa på din TV, ladda upp till YouTube och dela med dina vänner , ger bara en mycket bättre upplevelse än att behöva förklara vad som hände på resan.

Du kan göra allt detta i Adobe Photoshop / Premiere Elements och det är ännu enklare!

Vi har nästan alla satt med telefonen full av bilder eller små videoklipp och tänkt, nej, hur kan det vara coolt om jag kunde göra lite mer med dem. Man hittar ett gratis bildbehandlingsprogram eller videoredigeringsprogram online och tillbringar 2 timmar för att stänga av det igen. Antingen för att det var för klumpigt eller så visste det bara inte vad du ville ha. Med Adobe Photoshop / Premiere Elements slutar du med dåliga, värdelösa program som ändå hamnar i papperskorgen.

I den här lilla guiden ger vi dig en inblick i varför Adobe Photoshop och Adobe Premiere Elements har blivit en av de mest sålda produkterna vi har på e-gear.se. Nedan får du en kort översikt av de viktigaste funktionerna, möjligheten att se hur man använder den och mycket mer.

Men först måste det sägas att Elements-produkterna finns i tre utgåvor, varav en är ett komplett paket med både Adobe Photoshop och Premier Elements i ett och ett enda paket och till ett riktigt bra pris. Om du i första hand vill arbeta med bilder kan du välja att köpa Adobe Photoshop Elements för sig själv eller Adobe Premiere Elements för sig själv. Gemensamt för alla utgivare är att det är något mindre versioner av de ursprungliga versionerna av Photoshop och Premier, men det är otroligt lätt att använda och ger dig mycket möjlighet att få mycket mer ut av dina foton eller videor.

 

Här är de 3 versionerna vi erbjuder på e-Gear.se

  

 

Adobe Photoshop Elements

Sammenligner man det almindelig Photoshop CS med Photoshop Elements (APE) udgaven, så er Elements en mindre udgave og betragtes som deres begynder udgave og produktet. Det er primært beregnet til hobby fotografen som ønsker lidt mere ud af sine billeder, hvis du ønsker at lave dine egne invitationer til de kommende fester eller måske gerne ville kunne lave nogle lidt sjovere billeder til facebook eller instagram. Altså ikke professionelle!

Det er let at bruge APE, alle funktioner ligner meget dem du finder i den professionelle udgave af Photoshop, der er der fokus på en mere enkelt og ligetil opsætning af selve brugerfladen.

Så er du begynder, men godt kunne tænke dig lidt flere muligheder. Du vil gerne have det skal gå stærkt og uden alt for meget teknisk kendskab.

APE har en lidt anderledes brugerflade og er opdelt i 3 layouts. De 3 layouts er Quick mode, Guided Edit mode og Expert Edit Mode. Det er klart at de forskellige "modes" giver forskellige muligheder - som i flere funktontioner.

 

Quick mode

Är den layout som gör att du snabbt och enkelt kan göra små justeringar. Det finns ett litet antal funktioner tillgängliga och här är fokus på små snabbkorrigeringar. Det är perfekt om du t.ex. vill bara:

Ta bort röda ögon
Tandblekning
Beskär bilder

och naturligtvis standardverktyg som att justera exponeringen i din bild, färginställningar och mer. Men eftersom APE bara är avsedd för detta och fokuserar på dessa specifika funktioner, går det faktiskt mycket svårare att göra dessa korrigeringar i APE än i Photoshop.

 

Guided Edit Mode

Denna layout skiljer sig uppenbarligen från Quick Edit Mode.

Denna layout är avsedd för specifika korrigeringar och effekter. Med hjälp av inställningarna Touch Ups and Effect kan du skapa gammaldags bilder eller använda vinjetter och mer.

Att lägga till en sepia-ton till en bild här skulle ta några minuter att justera. Samma redigering i Photoshop, men metoden är lite mer komplicerad och mindre uppenbar än i APE.

Det sparar mycket tid.

 

Expert Edit Mode

Här för dumminess att ta full kontroll över alla delar av din APE. Nu har du många fler verktyg tillgängliga. Vissa av dessa verktyg är desamma som vad du skulle hitta i snabbredigeringsläge, men många fler har kommit.

Verktygen du ser här är indelade i tre områden. 'Visa', 'Välj', 'Förbättra', 'Rita', 'Ändra'. Om du letar efter färginställningar hittar du dem längst ner.

Som namnet antyder är detta för dig som vet lite om programmet och har arbetat med det några gånger. Det positiva med APE är att du långsamt kan öka funktionerna när du lär känna dem.

 

Adobe Premiere Elements

Precis som med Photoshop Elements kan du se att Premiere Elements är uppdelat i 3 olika "lägen". Vilket är läge för snabbredigering, vägledning och expert. Nedan tittar vi på de olika alternativen och vad de erbjuder.

Liksom Photoshop Elements är Adobe Premiere Elements 2020 uppdelat i tre avsnitt som kallas Quick, Guided och Expert. Gemensamt för dem alla är att det första steget i den här processen är att välja om du vill "Kombinera foton och videor" och sedan kombinera dem i en enda film. Då guidas du genom att välja de videoklipp du vill ha. När du har valt alla dina klipp och bilder kombineras de till en tidslinje och Premiere Elements lägger sedan automatiskt till en serie övergångar mellan varje klipp eller bild, men du kan naturligtvis ändra stilen på övergångarna efter behov.

En av de fantastiska sakerna med Premiere Elements är att du ständigt kan växla mellan guidat och expertläge. Detta innebär att om du vill arbeta på en video i Expert Mode men kanske bara glömmer hur du gör något, hoppa tillbaka till guiden för att hitta relevant guide och följ steg-för-steg-guiden för att hitta lösningen.

 

Qucik Edit

När du väljer Snabbavsnittet ser du snabbt att det faktiskt är oerhört användbart, även för eb mer erfaren videofilm, eftersom det gör att användaren kan lägga till videoklipp och göra övergångar snabbt.

Qucik-redigeringsskärmen erbjuder bara två alternativ, men om du bara behöver skapa en enkel video snabbt är den perfekt för ändamålet. Dessutom kan du inkludera bilder i dina videoklipp, så en gör dina videor mer dynamiska och trevliga om du inte blev inspelad utan bara tagit bilder.

I det här avsnittet har du också några enkla verktyg tillgängliga. Du kan till exempel lägga till text eller trycka på saxofonikonen för att använda kontrollerna Smart Trim eller Time Stretch. Smart Trim använder Adobe Sensei-teknik för att hitta de bästa avsnitten i dina klipp och anpassar dem automatiskt. Du kan också lägga till fler videoklipp, justera volymen och till och med lägga till musik från din egen dator. När du är klar knackar du på Render Output och sparar den på din dator. Detta är ett fantastiskt enkelt sätt att göra din första video. Så du kan dela det med vänner och bekanta på facebook eller youtube.


Guided Edit Mode

Avsnittet Guidad redigering är indelat i fyra sektioner, som är indelade i ytterligare fyra sektioner för enklare navigering till exakt vad du vill arbeta med. Det finns grunder, videojusteringar, ljudjusteringar och roliga redigeringar.

När du har valt det område du vill arbeta med visas en dialogruta som förklarar exakt vad du behöver göra samt vad du ska välja att fortsätta. När du följer instruktionerna fortsätter förklaringen i de olika stegen. De guidade redigeringarna leder dig bara genom alla stegen du behöver gå för att slutföra din video. Detta gör det väldigt enkelt att redigera dina videor från grunden.


Expert Mode

När du är bekant med redigerings- och guidat läge för qucik kan du gå vidare till expertläge. Premiere Elements Expert är för dig som vill kontrollera lite mer och ha full kontroll över effekter och mer. Till exempel finns det en ruta som ber dig lägga till dina videoklipp, du kan också välja att använda en mall för att skapa en film, använda titlar eller lära dig mer om videoredigering.

Om du väljer att skapa en film med hjälp av en mall kan du välja om du vill skapa en videohistoria, projekt eller videokollage som du kan kalla den, av klipp och stillbilder som du väljer. Sedan kan du sätta ihop din film efter behov, enkelt och snabbt.

Med Expert Mode har du många alternativ för att skapa fantastiska filmer för YouTube, facebook eller instagram. En annan sak är att det alltid finns bra guider tillgängliga till exempel. youtube där du hittar steg för steg guider.

Vi hoppas att ovanstående har gett dig en god inblick i Adobe Photoshop Elements respektive Adobe Premiere Elements och är redo att komma igång med att göra vackra bilder och filmer.