I den här guiden kommer vi att visa dig hur du avinstallerar ditt BullGuard program från Windows.

 

Vi har i guiden tagit BullGuard Premium Protection som utgångspunkt, så det kan finnas skillnader på text och bilder om det är ett annat BullGuard program som du ska avinstallera, men tillvägagångssättet är detsamma.

 

1. Börja med att gå till ”Program och funktioner” eller ”Appar och funktioner” i enlighet med vilken utgåva av Windows som finns på den gällande datorn genom att följa antingen möjlighet A eller möjlighet B som beskrivs nedan.

 

A) För Windows 7: Klicka på Start > Kontrollpanel > Program > Program och funktioner.

 

B) För Windows 8, 8.1 eller Windows 10: Högerklicka på Start > Appar och funktioner.

 

Välj ditt BullGuard program i listan över dina installerade program och klicka därefter på knappen ”Ta bort” för att gå till avinstallationen.

 

 

 

2. Om det dyker upp ett säkerhetsfönster med texten ”Vill du tillåta att följande program gör ändringar på datorn?” så ska du klicka på knappen ”Ja” för att tillåta att ditt BullGuard program gör ändringar på din dator.

 

 

 

 

3. Se till så att ditt BullGuard program är avstängt och klicka därefter på knappen ”Nästa” för att fortsätta.

 

 

 

 

4. Om du ska om-installera ditt BullGuard program i efterhand så kan du välja att spara dina inställningar genom att sätta en bock i rubriken ”Spara inställningar”, men om du inte ska om-installera programmet rekommenderas det att du tar bort dessa inställningar genom att ta bort bocken i rubriken.

 

Klicka därefter på knappen ”Nästa” för att starta avinstallationen.

 

 

 

 

5. Vänta medan BullGuard programmet avinstalleras och undvik att använda, omstarta eller stänga av datorn medan avinstallationen är igång.

 

 

 

 

6. När avinstallationen har genomförts så rekommenderas det att du omstartar datorn för att färdigställa de sista ändringarna innan du eventuellt ominstallerar eller installerar ett annat säkerhetsprogram.