Mjukvaruprodukter

Välkommen till e-Gear.se som är din svenska webbutik med försäljning av mjukvaruprodukter till privatanvändare och yrkespersoner/företag. Vårt koncept är lite annorlunda än traditionella webbutiker som handlar med ”fysiska” produkter, eftersom våra mjukvaruprodukter säljs och distribueras ”elektroniskt”.

 

Vad innebär ”Electronic Software Downloads”?

Lite kort innebär ”Electronic Software Downloads” att vi distribuerar våra mjukvaruprodukter elektroniskt via e-post och vi har inga fysiska produkter i lager som vi skickar till våra kunder – däremot har vi alla våra mjukvaruprodukter och licensnycklar sparade i en stor databas som skickar själva mjukvaran i elektronisk form till mottagaren/kunden (det kallas på fackspråk ”Electronic Software Downloads). Det betyder att vi kan skicka hela din inköpta mjukvara i ett enda e-postmeddelande. Detta e-postmeddelande innehåller alla de uppgifter du behöver får att få förfoganderätt och kan utnyttja din mjukvara – du är hädanefter 100 % juridisk ägare till den aktuella mjukvaruprodukten.

 

Helt konkret får du följande i ett e-postmeddelande efter ett köp:

 
1. En licensnyckel till den mjukvaruprodukt du köpt.

2. En nedladdningslänk som du klickar på och därefter kan du ladda ner installationsfilen till mjukvaran till din dator (eller en länk som hänvisar dig till en säker sida där du ska registrera din mjukvaruprodukt).

Så det "ända" du får och behöver få är en licensnyckel och en installationsfil till den mjukvaruprodukt du köpt.

OBS - i vissa fall innehåller nedladdningslänken du får inte någon installationsfil till din dator men däremot en länk till en onlinetjänst hos producenten av mjukvaran – denna onlinetjänst hjälper dig med registreringen av din mjukvara och därefter kan du ladda ner installationsfilen.

Du kan t. ex. inte ladda ner installationsfilerna till "Microsoft Office" direkt från Microsoft. Däremot ska du skapa ett Microsoft-konto med uppgifter såsom namn, adress, telefonnummer osv. och sedan kan du ladda ner installationsfilen direkt från ditt Microsoft-konto – det innebär att olika mjukvaruproducenter har olika metoder att installera produkterna.

För att göra installationen och registreringen av produkten så enkelt som möjligt har vi i många fall installationsguider och vägledningar som på ett grundligt sätt med text och grafik visar hur du snabbt kommer igång med din nya mjukvara. Det är vår främsta kuppgift att göra köpet och installationen av mjukvaran så enkelt som det bara går för dig – om du får minsta problem eller har frågor, tveka då inte att kontakta vår support - vi svarar så snabbt vi kan! 

Ska jag betala för frakt?

Det korta svaret är nej. Vi har inga omkostnader vad gäller frakt eftersom allt levereras ”elektroniskt” via e-post. Det enda vi kräver är att du fyller i din e-postadress korrekt så får du kort efter att din beställning mottagits all nödvändig information kring den beställda produkten i din inkorg – vilket är din unika licensnyckel och installationsfilen till installationen av mjukvaran på din dator eller din mobiltelefon.

Finns det några dolda kostnader?

Nej. De priser du ser på våra mjukvaruprodukter är de priser du betalar vid beställningen. Vi påför varken avgifter gällande betalning via kreditkort, PayPal, faktura, banköverföring eller andra betalformer.


Ska jag betala 25 % i moms?

Enligt gällande europeisk lagstiftning ska alla privata konsumenter i EU betala den momssats som gäller i det aktuella medlemslandet där köpet genomförs. Den moms du betalar på beställningar i vår webbutik är den som ”Skatteverket” fastslagit och vi följer svensk lagstiftning. Är du privatkund ska du därför betala 25 % på alla köp i vår webbutik. Alla våra priser är inklusive moms, så du kan tydligt se hur mycket produkten kostar dig som privatkund.

Är du juridisk person eller företag med ett giltigt momsregistreringsnummer kan du genomföra en beställning utan moms. Det är viktigt att du väljer att handla som företag vid köper hos oss, och uppger korrekt momsregistreringsnummer – var uppmärksam på att vi kontrollerar alla beställningar och förbehåller oss rätten att avvisa beställningar som indikerar på missbruk eller bedrägeri.


Hur beställer jag mjukvaruprodukter hos e-Gear.se?

Vi har gjort allt för att göra det så enkelt som möjligt för dig att köpa mjukvaruprodukter hos oss. Du behöver bara hitta den mjukvara du vill beställa och läsa igenom produktbeskrivningen så att du är säker på att du väljer rätt.

För att köpa produkten börjar du med att klicka på knappen "LÄGG I KUNDVAGN". Du blir ombedd att fylla i uppgifter såsom namn, e-postadress, telefonnummer och andra uppgifter som vi använder för att genomföra din beställning i enlighet med gällande svensk lagstiftning.

Innan du genomför din beställning och ditt köp får du möjlighet att läsa igenom och acceptera våra köpevillkor. Efter att du godkänt våra köpevillkor vidarebefordras du till säkra och krypterade betalningslösningar – vi använder vara pålitliga betalningslösningar från NETS, Teller, VISA, MasterCard, PayPal och liknande.


Var sparas mina betalningsuppgifter?

Din transaktion är mellan dig och den säkra betalningslösning som du betalar med, t. ex. VISA eller PayPal. e-Gear.se sparar aldrig dina uppgifter, vidarebefordrar dem till tredje part, och kommer inte att kontakta dig om du inte kontaktar oss med en fråga. Dina kreditkortsuppgifter lagras eller sparas inte av en tredje part. Det enda vi, e-Gear.se, sparar är grundläggande uppgifter om din beställning på vår säkra server.

Detta innefattar ditt namn, e-postadress (för att användas vid support eller hjälp), beställda licensnycklar (så att vi kan skicka dig din beställning igen om du förlorar dina uppgifter) samt installationsfiler till din mjukvaruprodukt. Ingen tredje part har tillgång till dessa uppgifter och de sparas i vår krypterade databas. Om du inte vill att vi sparar dessa grundläggande uppgifter i vår databas kan du kontakta oss skriftligen och be om att vi tar bort dem – vi bekräftar raderingen av dina uppgifter skriftligen.


Kan jag be om återbetalning?

Vi uppmanar dig verkligen att du laddar ner och testar mjukvaruprodukten innan du gör din beställning. Det är alltid möjligt att ladda ner en testversion av våra mjukvaruprodukter direkt från producentens hemsida, så att du kan avgöra om den uppfyller dina behov och krav.

Om du är nöjd med testversionen av mjukvaran kan du genomföra din beställning. "Electronic Software Downloads" kan inte återbetalas om inget fel uppstått. Aktiverade licensnycklar kan inte återbetalas, då licensnyckeln är kundens egendom och kan inte vidaresäljas eller återanvändas. Om du har beställt av misstag eller om det är andra problem med din beställning ska du omedelbart kontakta vår support på [email protected] gällande återbetalning.