SSL-certifikat och datasäkerhet

Ditt förtroende betyder allt för oss på e-Gear.se. Därför respekterar vi ditt privatliv och skyddar din personliga information med stark kryptering och strikta regler för hantering av data.

 

Vad är ett SSL-certifikat?

 

SSL är en förkortning av "Secure Sockets Layer" och är en global standard för säkerhetsteknologier som möjliggör krypterad kommunikation mellan en webbläsare och en server. Därför är ett SSL-certifikat ytterst viktigt för onlinebutiker som har många kunder och som vill skydda sina kunder mot stöld av känsliga data som t. ex. kreditkortsuppgifter, användarnamn, lösenord, e-post osv.

Enkelt kan man säga att ett SSL-certifikat gör det möjligt att föra ett ”privat” samtal mellan två parter, som i det här fallet är en onlinebutik och kunden, utan att en tredje part kan blanda sig i och snappa upp känsliga uppgifter.

Här på e-Gear.se har vi valt ett SSL-certifikat från säkerhetsföretaget Thawte Consulting, som sedan 1995 har utvecklat säkerhetslösningar till olika branscher men med fokus på säkring av onlinehandel. Du kan alltid bekräfta att din aktivitet här på e-Gear.se är krypterad via vårt SSL-certifikat genom att klicka på adressraden i din webbläsare.

Se följande skärmbild

 

 

 

På bilden ovan har vi via Mozilla Firefox möjlighet att se om SSL-certifikatet är aktivt.

För det första är adressen "HTTPS" och inte "HTTP". "Hypertext Transfer Protocol" (HTTP) betyder att datatrafiken inte är krypterad, medan "Hypertext Transfer Protocol Secure" (HTTPS) betyder att all datatrafik nu är krypterad och därmed skyddad mot missbruk.

Det går även att se att SSL-certifikatet är aktivt genom det lilla ”hänglåset” som finns till vänster om själva internetadressen på domänen. Har du frågor om SSL eller allmän säkerhet här på e-Gear.se, tveka då inte att kontakta vår support.