Har du frågor eller behöver du hjälp

med våra produkter, skriv då till vår supportmedarbetare

Morten via knappen nedan.

Regular price: 559.0000 SEK 559 In stock! Order now!

Microsoft Windows 10 Home

Det senaste operativsystemet från Microsoft, Windows 10, har försökt samla de bästa elementen från Windows 7 och Windows 8 - samtidigt har de delar som irriterade Windows 8-användarna eliminerats. Därmed återstår Windows 10 Home som ett tämligen lyckat operativsystem med intuitiv navigation och stor tydlighet.

Windows 10 är nog den viktigaste mjukvaruprodukt som Microsoft lanserat under senare tid. Operativsystemet Windows 10 är även Microsofts försök att övertyga datoranvändare som inte brydde sig om Windows 8, att uppgradera från Windows 7 direkt till Windows 10.


Förbättringar efterfrågade av användarna

Om Windows 10 inte blir en framgång har Microsoft mycket större problem än den sviktande framgången med mobiltelefoner. Lyckligtvis har Microsoft lärt sig av tidigare misstag. Redmond-verksamheten har lyssnat på och reagerat på klagomål från sina användaren angående startskärmen i Windows 8 och valt att återinföra Startknappen, Startmenyn och Virtual Desktop, som vissa företag önskat sedan ett antal år. Det finns faktiskt något för varje smak och för varje användarnivå i Windows 10.

Och låt oss vara tydliga – Windows 10 kommer inte att bli en revolution på din dator, eller bli din allra bästa vän vid ett första ögonkast. Som operativsystem kan Windows 10 bäst beskrivas som en förnuftig kombination av Windows 7 och Windows 8 med väldigt kloka förbättringar, som gör ditt arbetsliv eller dator liv om man så vill, lättare.

Allt från filsökningar från Startmenyn till inläsning av applikationer/program sker ögonblickligen utan någon som helst tidsfördröjning i några element i användargränssnittet. Saker sker lika snabbt som du klickar, pekar eller trycker på tangentbordet. Startmenyn är som nämnt tillbaka och innehåller alla standardprogram som du känner från tidigare versioner av Microsoft Windows som t. ex. Paint, Kalkylatorn, Anteckningar osv. – samt en mängd intressanta Windows-appar.


Startmenyn är tillbaka!

Den här gången är Startmenyn förbättrad vilket även gör dina Windows-appar mer användbara. Om du tittar till höger ser du en lista över dina mest använda appar, liksom i Windows 7. På nedersta raden ser du en genväg till ”Alla appar”, samt genvägen till Finder, systeminställningar och – det mest bekväma – avstängning av datorn eller viloläge.

Microsoft har på höger sida i användargränssnittet i Windows 10 bibehållit funktionaliteten från startskärmen i Windows 8 med e så kallade ”Live Tiles” eller dynamiska flikar som kan ändra storlek så att du direkt kan kontrollera oläst e-post, eller kolla möten i kalendern. Startmenyn kan användaranpassas – du kan ändra storlek eller omgruppera flikarna, skapa grupper av flikar och du kan även återgå till startskärmen som den såg ut i Windows 8 om du så önskar.

Startmenyn i helskärm är egentligen anpassad för användning på surfplatta, och gör sig också allra bäst där men du kan välja att använda den på en stationär eller bärbar dator utan pekskärm om du föredrar det. Med en Windows Phone förstår du vad det rör sig om. I stället för att bara lägga till genvägar till appar kan du ansluta flikar som är genvägar till särskilda funktioner eller dedikerade funktioner i dina installerade appar. Det gör arbetet mycket enklare när du börjar ansluta till de rätta sakerna. Du vill kanske t. ex. ansluta en bestämd resplan (som din dagliga rutt eller liknande) till en rese-app. Det sparar en massa tid – tro oss.

I stället för att placera en sökruta i Startmenyn eller dölja den helt som i Windows 8, har Windows 10 den längst fram och i mitten av menyraden. Detta är ett smart drag från Microsoft eftersom den alltid finns där för att kunna användas till vad du än behöver hitta eller vill veta mer om.


Rekommenderas för nyinstallation

Eftersom denna version av Windows 10 är en OEM-licens, så rekommenderar vi att inte köpa licensnyckeln med avsikten att göra "Windows AnyTime" uppgraderingar från till exempel Windows 7 eller Windows 8, eller en mindre version av Windows 10.


Fördelar:

- Startmenyn är tillbaka (hurra) och den är bättre än någonsin
- En uppgradering från Windows 7 och Windows 8
- Cortana är användbar och fungerar väldigt driftsäkert

Minus:

- Surfplatte-versionen har fortfarande problem
- Vanliga problem vid användning av Microsoft-konto* för olika versioner
- E-post och kalenderrelaterade appar är inte tillgängliga utan Microsoft-konto*

* Microsoft-konto är i grund och botten enkelt att skapa. Du behöver bara skapa eller koppla en Hotmail- eller Outlook-profil och därigenom får du ditt eget individuella Microsoft-konto.


Specifikationer

- Produktbeskrivning: Microsoft Windows 10 Home
- Produkttyp: Elektronisk Software Download (ESD - Dette er inte en boxversion)
- Licensomfattning: 1 PC
- Version: OEM
- Licensperiod: Obegränsad livslängd
- Språk: Svenska (Kontakta oss gärna om du vill ha ett annat språk)

Systemkrav

Minsta systemkrav:

- 1 GHz processor
- 2 GB RAM-minne
- 16 GB hårddiskutrymme
Levereras via e-post
559,00 SEK Inkl. moms 25%
Antal:
ELLER Lägg till jämförelse
Teknisk information

Produkten levereras elektroniskt. Du kommer att få ett e-postmeddelande med en länk till installationsfilen samt en licensnyckel för att aktivera mjukvaran. Vi har en längsta leveranstid på 24 timmar på vardagar, dock ej helger och röda dagar. Inga fraktkostnader tillkommer.

Språk: Svenska, Engelska

Tillverkare: Microsoft

Typ av licens: 1 PC

Licensperiod: Obegränsad livslängd