Adobe Photoshop Elements är ett populärt program för grafisk redigering och bildredigering av till exempelvis semesterfotografier och liknande. Programmet är i första hand utvecklat för hemanvändare och innehåller funktioner som lager-baserad redigering, filter och olika färgmetoder.

Som softwarelösning är Adobe Photoshop Elements ett prismässigt överkomligt alternativ till den kompletta versionen av Adobe Photoshop och har många avancerade funktioner för bildredigering.

Adobe Photoshop Elements innefattar åtskilliga funktioner med hänsyn till bildredigering, speciellt när det rör sig om modifikation och redigering av digitala bilder. Genom att använda färgjustering, filter och belysningseffekter kan programmet lätt reducera och ta bort skuggor och förbättra bilderna.

Du kan också skapa panoramabilder med smidig övergång genom att använda dig av Photomerge-tekniken, som sammanfogar flera bilder som liknar varandra.

Förutom avancerade redigeringsverktyg stöder Adobe Photoshop Elements många kamera RAW format

De som ingår är

 

.CR2, .CRV, .DCR, .DNG, .ERF, .MEF, .MOS, .MRW, .NEF, .ORF, .RAF, .SRF, .X3F och .3FR.

 

Var och en av dessa filer kan importeras, redigeras och sedan exporteras till en mängd olika bildformat.

En mycket användbar funktion i samband med Adobe Photoshop Elements, speciellt om du använde det för  hemmabruk, är funktionen Organizer som hjälper till med att hantera och organisera digitala foton och videor. Det är möjligt att spara foton online album, som kan göras offentligt som Adobe Flash film för att delas med vänner och familj. Du kan också se och dela dina foton var som helst på din surfplatta eller smartphone med hjälp av mobila album funktionen.

Du kan också använda Adobe Photoshop Elements för att skapa innehåll till hemsidor eller för att trycka upp handtillverkade scrapbooks. Adobe Photoshop Elements är ett utmärkt val för såväl hemanvändare som för fotografer. Programmet erbjuder avancerade funktioner för bildredigering av grafik och digitala foton och stöder många kamera RAW fil- och bildformat. Behöver du inte alla avancerade funktionerna i den kompletta versionen av Adobe Photoshop, så är lillbrorsan Adobe Photoshop Elements ett utmärkt alternativ.