Det finns en lång rad nya funktioner och åtgärder i 2020-utgåvan som gör denne lansering rätt så intressant, men dock inte banbrytande.

 

Fokus i Bitdefender 2020 ligger på barns säkerhet på nätet och särskilt hur ett säkerhetsprogram såsom Bitdefender kan göra en skillnad när det kommer till mobbning på nätet som numera är vida känt som “cyberbullying”. Teknologin har det lite längre namnet "Detection of Cyberbullying and Online Predators".

 

Avsikten med denne teknologi är att alla samtal, chattar, dialoger och liknande på nätet blir scannade efter opassande språk, förfrågningar, beteenden och försök till att antingen lura fram personlig information eller liknande. En varning kan aktiveras och skickas till en förälder om opassande samtal registreras.

 

Tills vidare fungerar denne funktion enbart i engelsktalande länder eftersom teknologin är baserad på det engelska språket. Vi förväntar oss att Bitdefender löpande anpassar teknologin för de mer lokala språken i Europa.

 

Gällande andra åtgärder bör det nämnas att Bitdefender 2020 har en plugin eller modul till din browser som – efter dess att du har installerat den – kommer att visa all den informationen som en hemsida du besöker med din browser försöker att spara om dig och ”hämta” från din dator. Idén är att du själv ska kunna avgöra om du aktivt önskar att hemsidan ska ha tillgång till den här informationen eller inte.

 

En ytterligare funktion ”Microphone Monitor” ser till att säkra din mikrofon och webkamera mot utnyttjande och missbruk. Därutöver finns det färre uppdateringar av malware och antivirusdatabasen som är knutna till alla Bitdefender-program.

 

Vi har redan Bitdefender 2020-utgåvorna i vår webbutik, och du kan se hela vårt urval i Bitdefender-kategorin via följande länk.