Adobe Premiere Elements är ett videoredigeringsprogram, som i första hand är designat för redigering och optimering av hemvideo och film för privatbruk. Programmet finns både i Windows och Macintosh utgåvor.

Som softwarelösning stöder Adobe Premiere Elements en rad olika videoformat så som WMV, AVI, MPEG4 och även ljudformat så som MP3, QuickTime osv., så väl som 4K/Ultra HD-upplösning.

Adobe Premiere Elements innehåller smarta guider för redigering av videor och till förbättring av de bilder och ljudspår som är knutna till videorna. Det finns en uppsättning av konstnärliga filter och övergångar för din video och du kan välja mellan olika titelmallar för att lägga till text till dina videor.

När du är klar med din videoredigering kan du dela dina filmer på DVD, Blue-Ray CD, mobila enheter och sociala tjänster så som YouTube och Facebook.

Adobe Premiere Elements är ett funktionellt och användarvänligt videoredigeringsprogram som är mest riktat till amatörer och datoranvändare som önskar att redigera sina egna hemvidoer. Funktioner som automatiska guider och titelmallar är perfekt för användare som inte vill lägga en massa tid på att redigera, utan bara gärna vill ha sina hemvideor fina så de kan delas med resten av familjen.

Detta är några av de viktigaste sakerna som du får med Adobe Premiere Elements:

 

- 4K och HD video bildupplösning

- Automatisk guide till video-, bild- och ljudredigering

- Specialeffekter och övergångar

- "Clear the haze" till att ta bort oklarheter

- Få Hollywood utseende med biofilm stil