Det finns ett stort antal hemsidor som lägger på restriktioner för vem som kan få tillgång till dem genom filtrering och blockering av de IP-adresser som kan få tillgång till dem – detta sker ofta på geografisk placering.

Om du har en IP-adress i ett bestämt land så kommer du inte att kunna se många utländska hemsidor, särskilt de som är relaterade till streaming av media såsom film, videor, musik och annat liknande innehåll – ett gott exempel är Netflix som i USA har ett mycket annorlunda urval av innehåll jämfört med det innehåll som erbjuds för EU-länder.

Om du önskar åtgång till innehåll online som normalt är blockerat i bestämda geografiska områden så är en VPN-lösning ett enkelt sätt att uppnå det på. På din dator är det sannerligen enkelt att installera en VPN för att kringgå dessa restriktioner och F-Secure Freedome VPN är en app som kan användas på Windows, Macintosh, Android och iOS enheter.

F-Secure Freedome VPN fungerar genom att dirigera din internettrafik genom en av dess servrar som ligger belägna i ett av de många länder runtom i världen. På detta sätt är det möjligt att få hemsidor att tro att du befinner dig på en helt annan plats och därmed ge tillgång till innehåll som annars inte hade varit tillgängligt för dig.

Det finns ingen komplicerad konfiguration – allt som du behöver göra är att klicka på det landets flagga som du vill låtsas att du är i. Du kan läsa mer om vårt utbud av VPN-appar här, och du är också mycket välkommen att kontakta oss om du har frågor kring VPN-lösningar.