Kaspersky har lanserat nya versioner av sina säkerhetsprodukter för Windows, Mac och Android-enheter. Med lanseringen av Kaspersky Internet Security 2019 och Kaspersky Total Security 2019 kan du använda programmet som tidigare på dina Windows- och Mac-datorer, samt en anpassad version för Android-mobiltelefoner och surfplattor.


Fokus i 2019-års utgåvan av Kaspersky handlar om att förbättra befintliga säkerhetskomponenter och moduler som också var närvarande i den upplaga som utgavs år 2018. Höjdpunkterna inkluderar förbättrad hjälp med att ta bort besvärliga applikationer och webbläsarutökningar som saktar ner datorn.


Det är värt att notera att Kaspersky har flyttat sina datacentraler samt arbetscentra till Schweiz efter oro över sin kontakt med Ryssland och Putins regeringsprogram. Antivirustekniken i Kaspersky 2019 hanteras och underhålls nu utanför Ryssland.


Den nuvarande Kaspersky-modulen, som kallas PC-optimering, stödjer nu en sök-och-avlägsna funktion för webbläsartillägg och tillåter även användaren att klaga på funktionsfel. För att komplettera dessa nya funktioner har en schemaläggningsapplikation lagts till för att söka efter både app- och webbläsartillägg inom Apphanteraren, vilket ger en ny möjlighet att utesluta program baserat på deras objektkategori. Listan med ignorerade appar är nu i sitt eget fönster. Liknande förbättringar har också implementerats i avsnittet "Programvaruapplikationsuppdateringar".


Kasperskys ’Safe Money’ modul, som ger extra skydd genom online banking och inköp, har också förbättrats. Användaren kan nu öppna en speciell sida i ett skyddat webbläsarfönster genom att trycka på ikonen i meddelandefältet och på aktivitetsfältet.


Föräldrakontrollkomponenten har också fått en anmärkningsvärd förbättring och tillåter användare att styra liknande program - som exempelvis flera webbläsare som en enda applikation.


Andra förbättringar inkluderar tillägg av nya "Anti-Banner"-filter som kan blockera och ta bort irriterande bannerannonser i din webbläsare, samt möjligheten att skanna skript med hjälp av Standard Antimalware Scan Interface (AMSI). Skanning av krypterade anslutningar har även den förbättrats.


Kaspersky Total Security 2019 finns tillgänglig i vår webshop!