Nu för tiden spenderar vi en hel del pengar på att shoppa på internet. De flesta av butikerna på nätet erbjuder en rad olika betalningslösningar, så som till exempel kortbetalning, faktura eller delbetalning. 

 

Handlar man på flera olika butiker, och inte vill betala direkt, så lämpar sig oftast kreditkort bättre som avbetalningsmetod än till exempel faktura eller delbetalning. Detta oavsett om det är en fast vara man ska beställa, eller en produkt, som en mjukvara till datorn. Framförallt baseras detta på att när man väljer att betala via faktura, eller delbetalning, så tillkommer det normalt sett en aviavgift. Har man flera olika fakturor blir det följaktligen också flera aviavgifter. 

 

Har man valt delbetalning tillkommer det många gånger också en uppläggningsavgift, som brukar starta på 95 kr, och klättra ända upp till 495 kr, beroende på vilket belopp som ska delbetalas, och hur lång avbetalningstid man valt. Har man fler än en avbetalning, blir även detta en kostnad som snabbt eskalerar. Har du istället ett kreditkort, där du tar alla dina betalningar, så har du maximalt en aviavgift, och du slipper dyra uppläggningsavgifter. 

 

Bäst kreditkort - Vad kan de olika korten erbjuda?

 

Många kreditkort, som till exempel Supreme Card, erbjuder räntefri avbetalning, om man betalar hela sin skuld på maximalt 6 månader. Gillar man att bli belönad för sitt shoppande, finns det idag ett flertal olika operatörer som erbjuder poäng för varje spenderad krona, som man sedan kan använda i en poängshop som tillhandahålls av kortoperatören.

 

I dessa poängshoppar kan det finnas allt ifrån presentkort, till olika varor så som köksgeråd, inredning, uteprylar och så vidare. Det brukar vara fina saker, från kända märken. Hos Norwegian Bank kan man istället välja att omvandla sina intjänade poäng till flygbiljetter som gäller hos Norwegian Airlines. Det bästa kreditkortet ger dig möjlighet att få något tillbaka för att du väljer att handla med kortet.

 

Många olika kort att välja på

 

Eftersom det finns en rad olika kort att välja på, så erbjuder kortföretagen olika erbjudanden för att locka olika kunder. Vissa väljer att bjuda på årsavgiften det första året, andra har lojalitetsprogram och poängprogram, där du tjänar poäng som du sedan kan växla in till en rad olika saker.

 

Vissa kort erbjuder rabatter och förmåner, och är de oftast kopplat till exempel en specifik butikskedja, eller bensinstation, och det är därmed också där man får sina rabatter och fördelar. Många gånger får man i tillägg också dubbla poäng när man använder sitt kreditkort hos den kedja det är kopplat till.