I dag skymtas långivare efter långivare på reklampelare likaväl som på reklamen i pausen till den film vi tittar på. Kanske har vi någon gång tänkt att det ändå inte angick oss, men visst kan behovet av ett lån komma plötsligt, till vem som helst, någon dag i livet. Kanske är du i en sådan situation där du faktiskt behöver pengar som du i dagsläget inte har själv och då är det ett naturligt steg att ta när du söker ett lån för att komma vidare i livet. Låt det dock inte bli en vana och fastna i låntagande. Lånar du smartare minskar du risken för att ta fel beslut. Hur gör man då för att låna smartare och snabbare?

 

Jämför lån snabbare

 

Oavsett om du söker efter ett snabblån, ett bolån, ett SMS-lån eller privatlån och alla de andra typer av lån som finns kan det ta olika lång tid för hela processen. Det är inte ens säkert att processen går igenom, vilket kan vara en av anledningarna att i förväg kolla upp sannolikheten till att din ansökan går igenom. En annan anledning till att detta är en bra idé är att du kan spara mycket pengar på att välja ett alternativ med en räntesats som passar dig och där de andra villkoren passar din situation. Välj rätt lån från början för att skapa goda förutsättningar.

 

Bättre översikt med jämförelseverktyg

 

Nu kan du enklare få en översikt över befintliga alternativ, och ännu mer över bättre alternativ, eftersom att din sökning via detta jämförelseverktyg på nätet gör det snabbare än någonsin för dig att få koll på lånen. En översikt över de billigaste snabblånen med bäst villkor gör att du kan känna att du gjort ett bra val, även imorgon. Med en enda sökning får du upp en rangordning över de långivare som potentiellt passar dig bäst efter dina kriterier som du skriver in. Du har genast information om lånebelopp för varje långivare samt information om hur de skiljer sig åt på de största punkterna så som kreditupplysning och hur lång tid ett svar från långivaren kan tänkas ta. 

 

Det snedstilta rymmer viktig information

 

Hur många gånger kan texten i kursiv stil vara till din tjänst? Här blir den plötsligt det. Se ett räkneexempel för varje alternativ som kan passa dig och ha genast koll på hur mycket det i slutändan kostar dig ifall du, som i exemplet, vill låna 250. 000 kronor. Löptid, extra avgifter, årsränta samt nominell ränta och slutgiltig kostnad är sådant du kan läsa dig till snabbt utan att behöva räkna ut det själv. Man har alltså gjort det enkelt för dig att jämföra snabbt och på så sätt ha ett bättre snabblån än vad du kunnat tillgå tidigare!

 

Hur fungerar ett snabblån?

 

Snabblån, ofta så kallade SMS-lån är lån utan större krav ifrån långivaren. Räntan är ofta högre, och villkoren kan skilja sig rejält mellan banker och andra parter. Oftast är det privata långivare som du kommer i kontakt med, vilket kan vara en anledning till att söka upp extra information och recensioner från tidigare låntagare. Är tjänsten bra, syns det. Finns den tillgänglig som ett av alternativen i de som föreslås via din sökning för jämförelse kan du nog lita på att det är ett av de bättre alternativen. Ett snabblån prioriterar att lånet tar kort tid att få igenom. Ett SMS och pengarna är snart på ditt konto. Att det är så lätt kan å andra sidan skapa andra problem, vilket gör att det gäller att passa sig. Ta lite extra tid till att läsa på så ökar du snart medvetenheten.

 

Ta ditt första snabblån

 

Oavsett om du ska ta ditt första lån och det är ett snabblån eller ej gäller samma regler som grund för att kontraktet ska vara giltigt mellan långivare och tagare. Det gäller enligt lag 18-årsgräns vid lån, vilket är en gräns som hos vissa aktörer är förhöjd. Att du numera slipper pappersarbete och traditionell legitimering måste du kunna legitimera dig via oftast BankID. Du ska inte heller vara registrerad hos Kronofogden om du vill att din låneförfrågan ska gå igenom. Att skapa bra förutsättningar så som en stabil inkomst gör det mer sannolikt att du får en bra upplevelse som låntagare.