Adobe Acrobat är den nyaste utgåvan av Adobes kraftfulla PDF softwareapplikation till optisk teckenigenkänning (OCR) och hantering av PDF-dokument. Om du är bekant med grafisk design, animationer, webbdesign och desktoppublikation så vet du att Adobe är en av de främsta leverantörerna av applikationer inom dessa områden.

Adobe erbjuder olika versioner av Adobe Acrobat beroende på om du behöver Standard- eller Pro-versionen samt om du vill ha en version med årlig prenumeration eller livslång licenslivstid.

Här är länkar till de utgåvorna av Adobe Acrobat som vi erbjuder i vår webbshop:

 

Adobe Acrobat Pro till Windows

Adobe Acrobat Standard till Windows

 

Adobe Acrobat blir ofta rankat som en av de bästa OCR softwareapplikationerna bland annat på grund av dess enkla och intuitiva gränssnitt samt utmärkta precision vid OCR-konvertering och förmåga att på ett precist sätt exportera filer till Microsoft dokument.

 

OCR-konvertering av resultatet

Acrobat Pro är enkelt att ladda ner och installera. Så snart du har installerat det på din dator så gör stora, intuitiva ikoner det ovanligt lätt att hitta och använda de funktionerna som du är i behov av. Därutöver har dess software en integrerad guide som hjälper dig genom OCR-processen steg för steg.

En fin funktion är att Adobe Acrobat Pro kan konvertera textsidor och tabeller till redigeringsbara PDF-filer och gör detta nästintill felfritt, eftersom programmet bevarar tabellernas exakta layout, de ursprungliga dokumentens teckensnitt och layout samtidigt som det är enkelt att söka i texten. Du kommer också att få ett utomordentligt bra resultat med ”full-color flyers” som innehåller flera typsnitt, bilder och tabeller. Å andra sidan kan Acrobat Pro orsaka en smula besvär med bilder av låg kvalitet när du använder hög kontrast från mobila enheter.

Vid 97 % av alla konverteringar kommer både texten, teckensnittet, formateringen och avståndet att korrekt avspegla de dokument som har blivit scannade. Den obefläckade noggrannheten i samband med det lättanvända gränssnittet gör Adobe Acrobat till en av de bästa OCR-applikationerna på marknaden.

 

Scanningsfunktioner

När du först har installerat Adobe Acrobat Pro så kan du lägga till filer till scanning via nästan alla typer av dokument, för att ta bilder med dina mobila enheter eller för att importera elektroniska dokument. Oavsett hur du importerar dokumentet och bildkvaliteten så kan du använda bildredigeringsverktygen och OCR-tekniken för att konvertera till redigeringsbara texter och en mängd andra filformat.

Till många sidor eller stora projekt så har Adobe Acrobat en OCR-satskörning och flera sidors igenkänning. Dessa funktioner ökar farten på konverteringsprocessen för de stora projekten och förbereder softwarens användbarhet.

 

Integrering

Förändringarna i molnlagring och integreringen i dessa nya versioner är ganska anmärkningsvärda för affärsvärlden. Istället för att skicka en aktuell PDF-fil till en kund eller en anställd så kan du lägga till PDF-filen från molnet och skicka den som en länk som kan laddas ner istället för det aktuella dokumentet – och helt förinta storleksbegränsningarna.

Ytterligare har Adobe Acrobat Pro en app till både iPhone- och Android-användare så att de kan lägga till, redigera och se dokument från alla håll. Adobe Acrobats app överstiger andra OCR-software appar då den erbjuder mer funktionalitet och större användbarhet. Appen är enkel att både installera och att använda, liknande det användarvänliga gränssnittet och navigeringen som desktop-versionen av Acrobat har.

Export av filer till Microsoft Office applikationer erbjuder även en mycket bättre upplevelse än det fanns i tidigare versioner där text och bilder ofta blev felaktigt placerade och mjuka linjepauser sattes i slutet av varje rad. Nu är export från PDF till Word, Excel och PowerPoint tillagt till originalen, vilket gör användning av Acrobat som exportändamål otroligt praktiskt.

Du kan också använda Acrobat Pro för export till applikationer såsom AutoCAD, men fortfarande inte till någon av e-bok formaten, ännu.