I den här guiden visar vi dig hur du laddar ner och installerar McAfee på Windows.

 

Om du ännu inte har registrerat din licens för ditt McAfee konto så ska du börja med att göra detta genom att ta följande steg:

 

Så här registrerar du din McAfee licens

 

I den här guiden har vi valt att utgå från "McAfee Antivirus Plus”. Guiden gäller för följande produkter till Microsoft Windows:

 

McAfee Antivirus Plus

McAfee Internet Security

McAfee Internet Security Unlimited

McAfee Total Protection

McAfee LiveSafe

 

1.  När du har registrerat licensen till ditt McAfee konto hämtar den automatiskt programmet och sparar det på din dator. När du klickat på ”Installera på den här datorn” så poppar ett fönster upp. Det är licensavtalet och du ska nu klicka på "Acceptera och hämta”.

  

 

 

 

2. Använder du Microsoft Internet Explorer eller Edge, så kan du köra installationsprogrammet så snart det är hämtat genom att klicka på ”Kör”. Använder du en annan webbläsare så ska du ladda ner installationsfilen som normalt och köra den från din dator genom att dubbelklicka på filen. Installationsfilen hämtas nu och sparas på datorn.

 

Samtidigt får du ett serienummer som du ska spara eftersom du kan komma att behöva fylla i detta för att komma igång.

 

 

 

 

3. Dyker det upp ett säkerhetsfönster med texten”Tillåter du att den håar appen får göra ändringar på enheten?”, klicka då på ”Ja” för att tillåta att McAfee installeras på din enhet.

  

 

 

 

4. Du ska nu fylla i din e-mailadress och det lösenord som du angav då du aktiverade av din McAfee produkt. Klicka sedan på ”Nästa”.

  

 

 

 

5. Härnäst ska du bestämma om du vill göra en ”Komplett (rekommenderad) installation eller användaranpassad installation. Bägge möjligheterna är naturligtvis möjliga, men vi har utgått från den första valmöljligheten och du ska nu klicka på ”Nästa”.

  

 

 

 

6. Programmet förbereder för de sista inställningarna innan själva installationen börjar. Det ska nu ladda ner installationsfilerna.

  

 

 

 

7. McAfee installeras nu på din enhet och det kan ta stund, beroende på din dators hastighet.

  

 

 

 

8. Installationen är nu klar och programmet är installerat. Klicka nu på ”Slutför”.

  

 

 

 

9. McAfee är nu tillgängligt på din dator, hoppas du kommer att trivas med din produkt.

 

NB: Önskar du att hur många dagar du är skyddad kan du göra det under fliken "Navigering", som du hittar på skärmens högra sida. Klicka sedan på ”Prenumeration”.

  

 

 

Vid behov av hjälp, vänligen kontakta oss via e-mail: [email protected]