I den här guiden visar vi dig hur du registrerar din McAfee licens för ditt McAfee konto.

 

Licensen kan / skall bara registreras en gång och har du redan registrerat din licens så kan du gå vidare till installationsguiden via länken du hittar under punkt -allra längst ner i denna guide.

 

Den här guiden täcker registreringen av licenser för följande McAfee säkerhetsprodukter:

 

McAfee Antivirus Plus

McAfee Internet Security

McAfee Internet Security Unlimited

McAfee Total Protection

McAfee LiveSafe

 

I denna guiden har vi valt att utgå från ”Mc Afee Antivirus Plus”, därför kan text och bilder avvika om du registrerar någon av de andra produkterna.

1. För att registrera din licens så ska du logga in på ditt McAfee konto via länken nedan.

 

https://home.mcafee.com/secure/protected/login.aspx?

 

Skriv användarnamn / e-mailadress samt lösenord till ditt McAfee konto och klicka sedan på ”Logga in” och gå sedan vidare till punkt 3.

Har du glömt ditt lösenord så kan du nollställa det genom att klicka på länken ”Har du glömt ditt lösenord?” och följ instruktionerna för hur du nollställer ditt lösenord.

Om du ännu inte har ett McAfee konto så börja med att skapa ett genom att klicka på den blå knappen med texten ”Registrera dig nu” och gå vidare till punkt 2.

  

 

 

 

2. Fyll i alla fält i formuläret med ditt förnamn, efternamn, din e-mail adress och ett självvalt användarnamn som ska upprepas för att bli bekräftat. På samma sätt kan du välja om du vill kryssa i de två rutorna under formuläret. Vi har i detta fall valt att inte fylla i dem.

 

Klicka härefter på ”Jag accepterar” och ditt nya konto skapas. Kom ihåg att när du klickar på detta accepterar du deras licensavtal. Du blir automatiskt vidarebefordrad till din privata kontosida där du ska registrera din licens efter ditt konto skapats.

 

 

 

 

3. Du ska nu registrera din licens till ditt McAfee konto och därför ska du nu klicka på ”Mitt konto”, som du hittar i övre högra hörnet och här välja ”Lös in ditt återförsäljningskort”.

  

 

 

 

4. Du ska nu ta 4 enkla steg och det första steget är att skriva in din 25-siffriga aktiveringskod. Den hittar du i det bekräftelsemailet du har fått från oss, under ”Licens”. När licensen är inskriven klickar du på den stora blå knappen som heter ”Skicka”.

 

NB 1: Gäller det ett förnyande av ett abonnemang kommer den nya licensen inte att förlänga det nuvarande abonnemanget med det antal dagar licensen ger rätt till, utan endast skriva över de resterande och början om från början.

NB 2: Får du mer än en licens i ditt bekräftelsemail så ska du registrera samtliga licenser för att täcka det totala antalet dagar som det beställda abonnemanget gäller. 

NB 3: Det är möjligt att ha flera konto om det finns behov för mer än en ett abonnemang för att täcka dina enheter.

  

 

 

 

5. Du borde nu automatiskt komma vidare till steg 3 då, eftersom steg två heter ”Logga in”, men eftersom du redan är inloggad på ditt McAfee-konto blir du automatiskt tagen till nästa steg som är steg 3.

I detta steg får du möjligheten att fylla i dina faktureringsupplysningar om du önskar att köra automatisk förnyelse direkt via McAfee, men här har vi valt att klicka på ”Hoppa över”.

  

 

 

 

6. Du har nu kommit till det fjärde och sista steget som är själva installationen av din McAfee produkt. Klicka på länken nedan för att komma till själva installationsguiden.

  

 

Så här installerar du din McAfee licens

 

 

Vid behov av hjälp, vänligen kontakta oss via e-mail: [email protected]